Annons:
Etikettkonsumenträtt
Läst 6811 ggr
Ida
2007-11-20 13:56

Fel försäkring för bostadsrätt

Har du rätt hemförsäkring? Ett vanligt fel är att bostadsrättsinnehavare som tidigare haft hyresrätt men köpt ut sin bostad missar att byta försäkring.

Som bostadsrättsinnehavare har du ett helt annat ansvar för lägenheten än som hyresrättsinnehavare. Fönster och vitvaror som går sönder är plötsligt ditt ekonomiska ansvar varför det är viktigt att ha det försäkrat. Även skador som omfattas av bostadsrättsföreningens försäkring kan i slutändan bli en dyr historia för en bostadsrättsinnehavare utan försäkring. Självrisken för större skador som exempelvis vattenläckage kan ligga på mellan 40 000 - 80 000 kr. Trygg Hansa har i en undersökning kommit fram till att 4 av 10 bostadsrättsinnehavare saknar rätt försäkring och därmed kan drabbas av detta problem. Det bästa man kan göra är att ringa sitt försäkringsbolag och kontrollera att man dels har en hemförsäkring som täcker lös egendom såsom möbler och kläder vid brand, stöld och läckage samt att man har ett bostadsrättstillägg som täcker badrumsinredning, vitvaror, ledningar, golv och annan värdefull inredning.

Källa: Metro & Trygg Hansa

Relaterade länkar

Datum för publicering

  • 2007-11-20
Annons:
storAnnette
2007-12-16 02:02
#1

En bra sak kommer vid årsskiftet i min förening - vi får en kollektivt tecknad bostadsrättsförsäkring.Det är just för att alla verkligen ska ha den och det är bra.Den vanliga hemförsäkringen får man ordna med själv förstås.

Upp till toppen
Annons: