Varning för...

Svartlistade katt uppfödare

2011-05-26 02:46 #0 av: sarah hamilton

Hej!

 

Jag hoppas att alla svartlistade uppfödare skall synas mer och även svartlistas om de är oseriösa.

Lurar stackars köpare bara för deras hunger efter pengar eller något annat oetiskt de sysslar med.

 

Här hittade jag en länk till en svartlistad katt uppfödare.

Trinitys katt uppfödning.

 

http://gt.expressen.se/nyheter/1.516925/femton-foretag-i-goteborg-svartlistade

Anmäl
2011-05-26 03:20 #1 av: Lamina

Och vad ska kriterierna för denna lista vara? Att dom lurar folk på pengar? Att dom föder upp oetiskt? Vem ska bestämma vart gränsen för etiskt och oetiskt går? Risken är att folk som bara råkat begå ett litet misstag eller helt enkelt råkar hamna på fel kant med fel person och vips så är dom svartlistade för all framtid, jag har sett det många, många gånger. Inom kattvärlden, hundvärlden, hästvärlden och t.o.m. råttvärlden. Nej, svartlistor är inte lösningen, det skapar bara ännu mer problem. Vill man inte bli lurad/köpa av någon som avlar på ett vis som man själv inte kan stå för får man väl undersöka personen man tänkt köpa ifrån lite nogrannare innan man köper...

//Lamina

Before we work on artificial intelligence, why don't we do something about natural stupidity?

Anmäl
2011-05-26 13:16 #2 av: Katti

Det är tidningen Råd och Rön som "gör" denna svarta lista och reglerna är väldigt tydliga. För att haman där ska man ha blivit fälld av Allmänna Reklamationsnämnden och efter domen vägrat följa nämndens beslut. Så man hamnar inte där av en slump!

http://www.radron.se/Svarta-listan/Sa-gor-vi-Svarta-listan/

http://www.radron.se/Svarta-listan/Om-Svarta-listan-februari-2011/

 

Sajtvärd på Kennel iFokus, medarbetare på BARF iFokus

Kennel Min Bästa Vän & Skullebo kaningård

Anmäl
2014-02-12 05:32 #3 av: rex111

Jag har också sett massor av artiklar om den svartlistade katt uppfödaren Marie Dalerstedt som föder upp katter under namnet Trinity´s Birma Uppfödning.

http://www.va.se/nyheter/svarta-listan-10168

http://www.gp.se/konsument/1.205233-fa-vagar-strunta-i-svarta-listan?articleRenderMode=extra_comment


Anmäl
2014-02-12 07:30 #4 av: [Moa-]

rex111; jag tror att du bör ta hänsyn till förtalslagstiftningen när du hänger ut någon med namn...

Anmäl
2015-06-29 22:17 #5 av: exiztenzia

Detta om att jag varit med på råd och röns svarta lista en gång under 30 års tid av kattuppfödning handlade om en katt som dog vid 1,5 år ålder. Ägaren ville ha ersättning vilket jag inte tyckte var rätt eftersom det inte var mitt fel att katten dog. Råd och rön räknar katter som varor som ska hålla i minst 3 år därför rådde dom mig att ersätta katten. Kan tilläggas att jag gav henne ersättning för katten senare. Detta är ju rent förtal och faktiskt olagligt att namnge människor på detta sättet. Detta gällde en katt av 400 kattungar jag fött upp. Ta reda på fakta innan ni svärtar ner folk!  Mvh Marie Dalerstedt

Anmäl
2015-12-27 08:29 #6 av: Vator

Ska du snacka om att svärta ner andra.du som gick på 2 andra uppfödare med en massa löngner förtal & näthat jag vet allt har pratat med en inblandad jag mådde illa när jag hörde hur du bettet dig.mvh en du inte kan lura.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.