Medveten konsument

Svenskt Sigill

2007-09-28 17:38 #0 av: AnnaLundin

Svenskt Sigill är idag Sveriges bredaste kvalitetsmärkning på mat och blommor. Svenskt från ax till limpa, alltid granskat av oberoende kontrollföretag. Över 4500 bönder och odlare är grunden för att du kan hitta märket i din butik - på allt ifrån mjölk, bröd och ost till örtkryddor, kyckling, naturbeteskött och krukväxter. Och nya Svenskt Sigill-märkta varor tillkommer hela tiden.

De produkter som är märkta med Svenskt Sigill kommer från svenska gårdar och odlingar som är kontrollerade och lever upp till höga krav på livsmedel, god djuromsorg, miljöansvar och öppna svenska landskap.

Syftet med märkningen är att göra det enklare för konsumenterna att göra ett medvetet val och att därmed bidra till att svenskt jordbruk kan fortsätta att utvecklas med omtanke om människor, djur och natur (i riktning mot världens renaste).

De produkter som idag finns med Svenskt Sigill-märkning är bröd, mjöl, gryn, grönsaker, potatis, frukt, bär, dryck, mejerivaror, kött, svamp och prydnadsväxter och fler produkter är på gång.

Märket Svenskt Sigill ägs av Sigill Kvalitetssystem AB, som är ett dotterbolag till Lantbrukarnas Riksförbund, LRF. I styrelsen finns lantbrukare, representanter från LRF och företag som märker sina produkter med Svenskt Sigill.

Låter detta intressant? Besök Svenskt Sigills webplats och läs mer där om hur man arbetar för att uppnå sina syften!

Relaterade länkar

Fler märkningar

 

 

Av: Anna.Lundin

Datum för publicering

  • 2007-09-28
Anmäl
2007-10-01 22:45 #1 av: Ida

Bra att veta! Men de är inte ekologiska alltid väl? En del svenska produkter har kanske båda märkningarna.

Anmäl
2007-10-02 15:24 #2 av: AnnaLundin

Jag är ju inte proffs på det, men såvitt jag tolkar infon på deras webplats så är det inte alls nödvändigtvis helt ekologiskt, men de strävar mot att arbeta så miljövänligt som möjligt - vilket jag personligen tycker är ett stort steg i rätt riktning.

Anmäl
2007-10-03 15:35 #3 av: Ida

Absolut! Och jag tycker att det är en kvalitetsmärkning i sig att det är svenskt.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.