2007-07-10 01:11 #0 av: Ida

Nu var det länge sedan det publicerades en ny färsk artikel här! Jag hade tänkt starta en artikelserie där jag kort återberättar vad som skrivs i månadens nummer av Råd&Rön. Tidningen finns såväl i pappersform som på nätet, men en del artiklar och tester måste man vara registrerad prenumerant för att kunna läsa. Det kostar 225 kr om året att prenumerera, men här kommer jag som sagt att återge kortfattat vad tidningen tar upp varje månad.

Månadens Råd&Rön tidning inleder med en artikel och tillhörande test av cykelhjälmar. Hjälmarna som testades var för barn över 7 år och elva av de testade hjälmarna klarade kraven med råge. Bäst var "Bell Trigger" och "Giro Flurry". Kvaliteten på hjälmarna följer dock inte alltid priset. De bästa hjälmarna kostar 450 respektive 470 kronor, men de båda underkända hjälmarna kostade runt 400 kr och över de med.

Tidningen fortsätter med en artikel om bluffmäklare som lurat småsparare på pengar med höga räntor. Vidare skrivs om "Laserkriget" och dvd-spelare med funktioner som blu-ray och hd-dvd.

Vidare varnas för ett antal linsvätskor och att många utomhusfärger fortfarande inte håller måttet utan möglar.

En mycket intressant artikel i månadens nummer är den om fullkorn. Råd&Rön har testat en hel del fiberprodukter för att se hur mycket fullkorn de egentligen innehåller. Reklamen får oss ofta att tro att det innehåller så mycket mer än det egentligen gör, men här redovisas sanningen. Mest fullkorn i ris innehåller Risentas råris - 3 gram per 100 gram. Bland pastasorterna är det Zeta´s Radiatori Fibra bianca med 10 gram per 100 gram. Bland korn, frön och gryner är det Saltå kvarns bulgur som tar priset med hela 11,3 gram fibrer per 100 gram. Kort och gott kan man säga att den sistnämnda gruppen generellt innehåller mer fibrer än de två andra. Den pasta som innehåller minst fibrer innehåller alltså ungefär lika mycket som den rissort som innehåller mest fibrer.

Tidningen innehåller en rad fler intressanta artiklar, bland annat ett kameratest, resetrender, odlad lax och ett test av sticksågar.

En del av det kan ni läsa på:

www.radron.se

Trevlig sommar!

 

Relaterade länkar

Av: Ida

Datum för publicering

  • 2007-07-09