Övrigt

Vittne vid kontraktskrivning?

2009-09-14 22:32 #0 av: Chestnut

Hej! Det är som så att vi ska låna ut två hästar till en fodervärd ett par månader. Då jag inte hittat något färdigskrivet kontrakt som känns bra så skriver jag eget. Har dock hört det att ska ett skriftligt kontrakt hålla i en eventuell tvist så måste det vara korrekt skrivet av en jurist. Stämmer det?

Funderar även på om det kan var en god idé att ha ett vittne vid kontraktskrivning som intygar att båda parter godkänt kontraktet?
Jag resonerar som så att ett vittne skulle i så fall kunna intyga att båda kommit överrens och i så fall att det kanske kan gälla som en muntlig överrenskommelse? Dvs, ingen jurist behövs. 

/Amanda

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2009-09-14 23:31 #1 av: Sara

Jag tror att avtal är giltiga om de inte strider mot någon lagstiftning. Men ring en jurist och fråga lite snabbt. Finns även gratis hjälp här: Juristjouren

Alltså, man kan inte avtala om ex ockerränta och sedan tro att det håller i en tvist. Inte heller att man säljer ett djur och om djuret sedan sak säljas igen, så ska man få tillbaka djuret gratis.

Men du ska definitivt ha något skrivet och det är ju aldrig fel med ett vittne.

Anmäl
2009-09-14 23:35 #2 av: Chestnut

Tack för svaret! Ska ta och höra med juristjouren. Glad

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.