Övrigt

Förpackningsdjungeln

2009-04-19 16:37 #0 av: [peter54]

Under senare år har jag reagerat på många så kallade förbättringar i olika sammanhang och ett sådant sammanhang är den snåriga förpackningsdjungeln.

Den senaste utvecklingen som gjort mig riktigt förbannad är ziplåsen på fryspåsar och annat. Jag väljer konsekvent bort produkter som har den typen av förpackning eftersom de inte fungerar.

Det började med tuggummipåsarna - lätt att öppna och försluta står det på dem. Pyttsan! De går inte att öppna alls utan att slita och dra tills man blir blå. Det sätt som beskrivs som rätt teknik - att bara trycka lite från låsets båda ändar - har aldrig fungerat och kommer aldrig att fungera.

Nu har man som sagt infört eländet på bland annat påsarna för frysta grönsaker och jag tycker att det är ren idioti, för de fungerar aldrig. Jag tar en sax och klipper bort hela ziplåset direkt om vi får hem en sån påse.

Medarbetare på Reptiler iFokus

Anmäl
2009-04-20 02:05 #1 av: Ida

Jag köper aldrig tuggummi, men däremot dyker de upp på exempelvis frysta ärter. Ibland fungerar de för mig, ibland inte. Oftast rullar jag bara ihop påsen eller använder påsförslutare. 

Anmäl
2009-04-20 12:19 #2 av: Sovgott

Jag tycker inte heller att alla nya så kallade smarta förpackningar fungerar i praktiken. Zipförslutningen på fryspåsar är ett exempel.

Ibland är fryspåsarna så dåliga att de går sönder, och istället för att leta ärtor i hela frysen så häller jag hellre över grönsakerna i vanliga genomskinliga fryspåsar och försluter med påsklämmor. Inte särskilt miljövänligt. Men betydligt mer praktiskt.

 

Anmäl
2009-04-20 22:01 #3 av: Ida

Är det för att det är fryspåsar just som de inte funkar? Blir det för kallt i frysen för att förslutaren ska fungera? Obestämd

Anmäl
2009-04-22 00:30 #4 av: ingla

Jag är inte förtjust i zipförslutningar över huvud taget. Jag klarar varken att öppna eller stänga dom.

Men man kan ju öppna förpackningarna på någon annan sida. Jag klipper upp en lagom stor öppning och använder sedan en påsklämma. Det är mycket smartare!

Anmäl
2009-04-23 01:16 #5 av: [peter54]

Jo jag håller med, men man undrar ju ändå varför förpackningsindustrin hela tiden tar fram sånt skräp rent ut sagt, som inte fungerar.

En annan sån idiotisk grej är mjölkförpackningarna med en plastskruvkork på, som gör att man inte kan elda upp dem och inte kan slänga dem i pappersåtervinningen. Istället hamnar de i hushållssoporna. Det finns också mjölkförpackningar med aluminiumfolie inuti, rena idiotin tycker jag.

Medarbetare på Reptiler iFokus

Anmäl
2009-04-23 01:19 #6 av: Sara

Fast de där mjölkpaketen ska i kartonginsamlingen och skruvkorken i hård plast. Det lilla som är kvar av plasten gör inget.

Om det är två material som inte går att separera ska det läggas i den insamlingen som förpackningen består mesta av.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.