Varning för...

Burger King

2007-08-16 00:09 #0 av: Ida

Bra att veta för alla allergiker är att Burger King friterar fisk och kyckling i samma olja. En kille som de berättade om på nyheterna nyss hade fått en ordentlig allergichock av att äta friterad kycklingburgare därifrån och det kan ju vara bra att veta om man är överkänslig.

Huruvida det fungerar annorlunda på Mc Donalds och andra snabbmatskedjor förtäljer inte nyhetssändningen.

 

Anmäl
2007-08-16 01:07 #1 av: johan

Ja, det där stör mig också. Samma sak med många ställen som steker allt på samma stekbord, eller pizzerior och sandys som plockar i alla sina lådor med både räkor, skinka etc med utan att ens torka av händerna mellan.

Många bufféer är också lite läskiga just eftersom folk som inte är allergiker inte tänker på att det kan vara direkt farligt om någon använder samma bestick bland både fisk och annat.

Lyckligtvis är inte jag lika känslig längre, men det förtar en rätt stor del av nöjet att vara orolig för om man ska få i sig något man inte tål.

Men efter att ha åkt ambulans till sjukan efter att mattanterna i skolan råkat använda samma bestick i min mat och fiskmat, så vill man liksom inte chansa i onödan...

 

Att Burger King ger 200 kr i matkuponger på samma restaurang är ju bara ett stort hån. Inte tusan skulle någon som spenderat 3 dagar på akuten efter ett besök där vilka komma tillbaka. Någonsin. Patetiskt.

 

Anmäl
2007-08-16 12:32 #2 av: AndersE

Tur man inte är allergiker - jag blir så glad när jag är sugen på hamburgare och det finns Burger King. Bäst!!!   ;-)

 


Anmäl
2007-08-16 22:34 #3 av: Annette

Jag älskar sallader, men tycker det är så äckligt när personalen står och pillar med händerna i alla bunkar.


Anmäl
2007-08-17 10:54 #4 av: [Anna-N]

Det var ett repotage för en tid sedan om en som blivit riktigt illa sjuk i allergi av att ha ätit på Mc Donalds också. Förekommer säkert även på gatuköken....

Anmäl
2007-08-17 17:24 #5 av: Sandra76

Vi har varken Burger king eller McDonalds...men grillkök har vi..hmm

Det låter skrämmande...det borde väl alla inom mat fatta att det finns allergiker och att restriktioner finns?? :/

Tråkigt för vegetarianer oxå för den delen:/

Anmäl
2007-08-19 19:15 #6 av: MiroSputnik

Såvitt jag vet så friterar Burger King allt i samma bad. Jag tyckte att mina strips smakade fisk. När jag påpekade detta fick jag bara till svar att det hände att de friterade allt i samma bad om det ena badet skulle rengöras.

Livsfarligt för allergiker, ja. Men jag är inte allergisk som tur är. Däremot tycker jag inte om fisk, så jag ville ha pengarna tillbaka. Det fick jag inte...Fick bara en värdecheck på nya strips.

Inte troligt att jag äter där igenSkrikandes

Anmäl
2007-08-19 20:12 #7 av: Ida

#6 Huva. Anledningen att de inte alltid friterar fisk och stips ihop är antagligen att potatisen tar smak av fisken - annars skulle de säkert göra det jämt.

 

Anmäl
2007-08-20 12:26 #8 av: Kickeree

Men tänk på hur varmt det är i fritösen ändå :S Man tycker ju att dom "bakterierna" som gör att alergiker får sin chock, dom lär ju dö.. Men tänk på hur dom gjort innan?

Har dom bara ändrat att dom friterar allt i samma fritös nu? Det tror inte jag, jag tror det varit samma sak varje år...

Nee, jag kan inte läsa hur jag menar, men ni kan ju försöka..Generad

Anmäl
2007-08-20 12:58 #9 av: AndersE

#8 Tror du att allergiker reagerar på bakterier?

 


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.