Konsumenträtt

polisanmäla banken för stöld..

2007-05-22 00:16 #0 av: abbis

Jag är skogstokig på bankens visakortavdelning hos SWEDBANK.Jag fick ett brev i januari att jag otillåtet använt mitt visa kort för att ta ut kontanter på min egna terminal i butiken.Jag överklagade deras beslut på att jag skulle betala en kontantkortsavgift för dom sista 6 åren på 28500:- då det inte står i deras villkor att detta ej är tillåtet.Dom har en brist i   kontrollen och detta åberopade jag i överklagan.Tar man löpande ut större belopp i företaget man äger så syns det oxå på fakturan Hade jag vetat att det inte varit tillåtet hade jag naturligtvis inte gjort det.Jag har dessutom betalt babs som jag har avtal med avgifter på i storleksordningen 30 000:- under dessa 6 år  så det har inte varit gratis.Men jag har resonerat som så att det kostat lika mycket att gå till bankens uttagsautomat så jag har handlat i god tro...Det har gått 4 månader sen jag skickade in överklagan.Utan att få svar på överklagan har dom nu dragit pengarna utan att täckning  på kontot funnits.Dom har angett dragningen som ett köp dessutom vilket det inte är utan en straffavgift.Hur kan man dra så mycket pengar utan förvarning och utan täckning?? Jag ska kontakta min advokat imorgon men förväntar mig inget positivt svar då det är mot en bank jag får strida.

snacka om att ständigt strida mot väderkvarnar...

Är det någon som har erfarenheter av detta vore hemskt tacksam för tips hur jag ska hantera detta..

En krukmakare och bloggare http://krukmakerihemjord.blogspot.com/

Anmäl
2007-05-22 02:31 #1 av: Ida

Jag har inga erfarenheter av något liknande, men har du inte någon bankkontakt som du kan vända dig till? Det borde gå att lösa smidigare än med advokater inblandade och då kanske de dessutom blir fientligt inställda direkt.

Hör av dig till ditt lokalkontor och kräv att få veta vem som är ansvarig för att det dras en massa pengar trots saknad täckning på kontot och be att få ett namn på någon som du kan reda ut tvisten med.

Anmäl
2007-05-22 16:17 #2 av: abbis

Jag har pratat med banken och dom fattar ingenting..Jag har nu polisanmält entercard för egenmäktigt förfarande.Min advokat rådde mig till detta..nu ligger bollen hos dom

En krukmakare och bloggare http://krukmakerihemjord.blogspot.com/

Anmäl
2007-07-24 20:57 #3 av: abbis

Kan berätta att polisanmälan kom tillbaka med vändande post .Åklagaren angav att det kan endast avgöras i ett civilmål.Kontaktade då en advokat som först skulle titta på det men som sen backade när dom halverade avgiften  till 14000:- .Det måste vara minst ett basbelopp om advokaterna ska ta i det.Jag har ringt finansinspektionen  men där får bara privatpersoner hjälp.Jag har ringt ARN men får ingen hjälp där heller.

Dom skickade in beloppet till inkasso.Nu bestred jag detta och dom sa på inkasso bolaget att dom lägger det på is..Det gjorde dom i ca 3 dagar sen kom det brev att motparten vidhåller kravet och om jag inte betalar omgående så stämmer dom mig.Advokaten som inte ville ta i det kommer inte ta i det då beloppet är för litet.Jag kan dessutom om jag har otur åka på deras  o mina rättegångskostnader samt får betala allt ändå..Man kan undra VARFÖR vi företagare är helt oskyddade och alltid får backa då vi inte har resurserna att köra äver banker o andra storheter.

Nu skickar jag in ett förslag till avbetalning .Sen ska  jag skicka in det till vartenda konsumentprogram på SVT.Kommer oxå skriva en insändare i företagarnas tidning och efterlysa flera drabbade för att se om vi kan gå ihop i ett civilmål..

Är det någon som har några andra bra förslag så mottages detta tacksamt..

Lägger mig ner gör jag ALDRIG....

En krukmakare och bloggare http://krukmakerihemjord.blogspot.com/

Anmäl
2007-07-25 13:49 #4 av: MarieK

Men Abbi, vilken soppa det blivit av detta. Jag kommer ihåg när du berättade om första svängen men det här är ju otroligt. Jag tycker du gör rätt i att berätta din historia för konsumetprogrammen på TV, DET om något brukar göra så att saker och ting löser sig.
Även om det ser hopplöst ut just nu så tror jag på dig och hoppas på det bästa!

Anmäl
2007-07-26 01:26 #5 av: abbis

Tack.....

En krukmakare och bloggare http://krukmakerihemjord.blogspot.com/

Anmäl
2007-08-14 11:18 #6 av: Tom

Helt makalöst beteende av banken!

Jag hoppas att det reder ut sig för dig Abbi.

  Tom

Ring och messa så mycket du vill för 140 kr/månad!

Just nu får du 20 GB extra surf och halva priset de tre första månaderna!

Klicka på den här länken till Vimla!

Anmäl
2007-08-16 02:31 #7 av: abbis

Dom ger sig inte och jag har betalat in pengarna nu.Kommer dock att skicka all korrespondens till "uppdrag granskning" samt skriva en insändare i "företagaren".

En krukmakare och bloggare http://krukmakerihemjord.blogspot.com/

Anmäl
2007-08-17 21:55 #8 av: korseett

har du inte rättshjälp med i din företagarförsäkring?

Anmäl
2007-08-17 22:03 #9 av: abbis

Jo det har jag..och den gäller men det är en självrisk på 8000:- + 20% av totala beloppet .Om jag förlorar eller om det blir förlikning så kan  jag  få  betala mer än dagens belopp.Man kan aldrig garantera att man vinner.

En krukmakare och bloggare http://krukmakerihemjord.blogspot.com/

Anmäl
2007-08-17 22:22 #10 av: korseett

ojdå. Styrkekram sänder jag till dig så du får kraft att härda ut.

Anmäl
2007-08-18 01:07 #11 av: abbis

tack...den behövs*L*

En krukmakare och bloggare http://krukmakerihemjord.blogspot.com/

Anmäl
2007-08-19 20:32 #12 av: Ida

Jag tycker hela den här historien verkar skum och att det är kommunikationen er emellan som brustit från början.

Står det specifikt i avtalet med dem att du inte får ta ut pengar via terminalen?

Anmäl
2007-08-19 22:00 #13 av: abbis

Nej det står inget sånt i avtalet.

Däremot står det att kontanter kan man ta ut i bankauotomater .Detta är alltså om man vill ha kontanterna i handen vilket i mitt fall inte varit meningen .När jag dragit kortet på min terminal så har pengarna kommit in på mitt konto dagen efter.

Om jag skulle betett mig som dom ville skulle jag först tagit ut pengarna i bankens uttagsautomat gått med kontanterna och  satt in dom på banken  3% för uttaget i automaten+ 50:- för insättningen i banken .

Det jag har gjort är att jag dragit kortet på min terminal i butiken och sen har pengarna suttit på kontot dagen efter till en kostnad av 3% (ändrad nu till 1,5%) vilket gör det ännu mer ekonomiskt att dra det på egen terminal..

Med tanke på att det varit enklare att dra kortet på terminalen med mindre kostnader samt slippa gå till banken , så vad väljer man?

Detta har jag gjort till och från i 6 år då kortet har en kredit med 30 dagar  bet villkor som jag använt när det har behövts..Inte till egen konsumtion alltså..

Då jag gjort så i så många år så har jag naturligtvis trott att allt varit i sin ordning.Handlar man på samma kort i någon butik så får dom inget extra för detta med  det resonemanget så har jag trott allt varit korrekt.

En krukmakare och bloggare http://krukmakerihemjord.blogspot.com/

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.