E214, E212, E231, B434, X6CT...
Vad betyder egentligen alla dessa förkortningar som finns på snart varje förpackning med sådan vi stoppar i magen?
Finns det kanske någon lista på nätet?
// staffan
E415 exempelvis är förtjockningsmedel. E412 "guarkärnmjöl", E214 etyl, konserveringsmedel, E 213 Kalciumbensoat också konserveringsmedel…
Det är en snårig djungel att ta sig igenom med alla dessa siffror…
Personligen väljer jag gärna produkter utan dessa tillsatser, som dock kan få till följd att de inte håller lika länge. Känns dock ganska naturligt att saker och ting inte håller i all evighet! :)
Åh nej, herregud, har jag ätit guarkärnmjöl!!! :)
( Vad i hela friden är det för någonting?? )
#2 Guarnkärnmjöl är ett stabiliserings- och förtjockningsmedel som framställs ur en växt/ett träd tillhörande familjen ärt/baljväxter.
Används bland annat i glass…
Ida är du duktig på alla dessa förkortningar. Vore jättebra och intressant om det fanns så man lätt kunde läsa vad allt var för något. Så nästa gång man går till affären så kan man ha mycket mer koll på läget. (artikel kanske)
Vilket jag känner att jag inte har idag. Tyvärr.
Medarbetare på Iller.ifokus och Sajtvärd på vin.ifokus.
#4 Bra idé! Jag ska försöka spika ihop en artikel om ingredienser med E och siffror i namnet. :)
Det är mycket som döljer sig i innehållsförteckningarna…
#5: Kanon. =) Då vet jag vart jag ska kolla sen när det är något som jag undrar över =)))
Medarbetare på Iller.ifokus och Sajtvärd på vin.ifokus.
#7 Vilket bra tips!
Men kan man göra en artikel här inne sen. =) Tycker det blir så mycket bättre. =)
Medarbetare på Iller.ifokus och Sajtvärd på vin.ifokus.
#9 Jajamänsan, det ska vi göra. Bra att kunna länka till sådana listor dock.
#10: ja att länka är aldrig fel. =)))
Medarbetare på Iller.ifokus och Sajtvärd på vin.ifokus.