Hälsan framför allt

Begära ersättning - Hur mycket?

2016-11-24 12:51 #0 av: [Rebeska]2

Jag tog bort en visdomstand i april i år. Nu mer än ett halvår senare är min halva tunga fortfarande bedövad. Jag har nu skickat in en anmälan till LÖF.

Min faster (sjuksköterska) menar att jag ska begära ett skadestånd men hur vet jag hur mycket jag kan begära? Jag har bara tänkt att göra en anmälan men är det till min nackdel att inte ange en önskad summa? Hur ska jag veta hur mycket jag kan begära?

Anmäl
2016-11-24 12:57 #1 av: Aleya

Löf bestämmer vilken ersättning du ska ha för uppkommen skada. Så du ska inte alls begära skadestånd i detta fallet. Har du hört av dig till patientnämnden för ditt landsting?

BlommaStjärnorMemento moriStjärnorBlomma

Medarbetare för Julen

Anmäl
2016-11-24 13:17 #2 av: OlgaMaria

Ja jag tror också att det inte är meningen att du ska ange en summa. Däremot finns kanske möjlighet att överklaga om du skulle bli missnöjd med beslutet, men det skulle isåfall vara baserat på att de missbedömt skadans omfattning i sin bedömning. Hur mycket du personligen vill ha i ersättning är inte relevant.

/ OlgaMaria, sajtvärd på Allergier iFokus

Anmäl
2016-11-24 14:07 #3 av: Calcifer

Det där med summa brukar väl i första hand vara nåt man anger om man konkret kan påvisa att den är rimligt. Alltså, om du t:ex fått gå till läkare/tandläkare flera gånger för att få hjälp och du vill ha tillbaka pengar för de besöken. Eller om det är något allvarligt som gjort att du missat x antal dagar på jobbet och gått miste om lön de dagarna. I annat fall brukar det som sagt vara de som avgör vilken summa som anses rimlig.

"I think the problem with people like this is that
they're so stupid they have no idea how stupid they are."


Anmäl
2016-12-07 05:39 #4 av: [Rebeska]2

Tack för svar.

Jag skrev ingen önskad summa men har nu har varit på röntgen och undersökning hos specialisttandvården. Specialisttandläkaren lät positiv och jag hoppas han har rätt. Att min känsel kan komma tillbaka. Det kan ta upp till 2 år innan man vet säkert. Lång väntan, men hoppet är det sista som överger en.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.