Konsumenträtt

Bilköp - dolt fel?

2016-12-19 00:34 #0 av: Fialialej

Köpte en bil förra helgen. Till synes väldigt gott skick och välskött, lågt miltal. Billig. Säljarna lovade att den var helt felfri och så vidare. De hade kört bilen en stund innan vi provkörde vilket jag inte tänkte på då men funderar över nu..

Har kört bilen sammanlagt fyra gånger under veckan. Varje gång har ena bakdäcket fastnat - jag har lyckats backa loss det tidigare, men idag satte det sig helt och nu är bilen stående. Detta har hänt i början av körningen, efter att bilen vart stående ett tag.

Räknas detta som dolt fel? Känns helt orimligt att detta plötsligt dyker upp vid ett ägarbyte? Kan jag häva köpet? Få ersättning från säljaren för att åtgärda felet?

Bilen kostade för lite för att det ska vara värt att göra rättssak, men känns tråkigt att slänga tusenlappar i sjön när jag inte har speciellt bra ekonomi.

Hur sk jag hantera detta?

Anmäl
2016-12-19 09:57 #1 av: tlover

Det är köplagen som gäller vid köp av privatperson, och om jag förstått det hela rätt så är det din uppgift som köpare att hitta fel och det finns ingen ångerrätt om inte ni avtalat något annat

http://www.hallakonsument.se/tips-for-olika-kop/kopa-och-hyra-produkter/bil-och-andra-fordon/kopa-bil-av-privatperson/

Jag ska kolla vidare om jag hinner om det är annorlunda om säljaren ljuger om inte du hinner med det

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl
2016-12-19 10:01 #2 av: tlover

Rättelse eftersom säljaren undvek att upplysa om ett fel som säljaren kände till kan du nog ändå häva köpet

http://www.hallakonsument.se/klaga-angra-eller-anmala/vad-lagen-sager/koplagen/

Vad vill du läsa om nästa månad? Rösta!


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.